divendres, 31 d’octubre del 2008

Fotos del Pallars.

Aquest estiu vaig anar al Pallars Sobirà, passant d'anada i tornada pel Pallars Jusa; l'idea original era anar únicament al segon Pallars per visitar els seus castells i pendre imatges per a un futur documental, pero un amic que disposa d'una casa (bé, es d'un familiar, pero pot utilitzarla amb certaq frequència) en el Pallars de adalt va propossars uns canvis i finalment vem incoporar el Pirineu catala a la ruta. Vaig grabar bastant amb la camra de video i també vaig fer unes quantes fotos, aquí podeu veure el resultat:

Dibuix pixelart. Alabat sigui deu, per fi el publico.

Be, per fi he pogut acabar el dibuix pixelart. No es que sigui una obra mestra, complexa, complicada de fer, al estil de les "Bodes de Caná" de Veronese" o "La coronació" de David, pero entre confusions,dubtes, canvis de proyecte i feina enderrerida... pues aixó, que no m'ha esta possible publicar-ho fins ara. Be, escrites les raons procedeixó a penjar dos imatges del mateix dibuix: una en blanc i negre i l'altre colorejada, amb dues o tres petites modificacions, així si no us agrada el dibuix al menys podeu entretenir-vos buscant les tres diferències.



dilluns, 13 d’octubre del 2008

Alexandre Clérisse

Alexandre Clérisse (1980) es un jove ilustrador, colorista, coeditor i, recentment, ha donat els primers passos com a dibuixant de comics, amb l'obra "Jazz club", dibuixada completament amb el programa Illustrator.
Tot i ser novell en el mon del comic ja te experiència com a dibuixant per a premsa i publicitat. Quan estudiava a l'Escola Superior de la Imatge de Angoulême crea i coedità, amb Tony Neveux, la revista desplegable "Le Mouchoir"; dibuixa per a magazines com "Tobogán" i "Choco Creed" i per a la edicio (l'Arbre vengeur, éditions de l'An 2).

Per a més informació:
secció dedicada a Clérisse en el Village d’auteurs de Coconino World (podeu veure creacions de l'autor):
http://www.old-coconino.com/sites_auteurs/jazzclub-bd/index.html
Una entrevista:
http://vectoralia.com/comics_illustrator/

divendres, 10 d’octubre del 2008

Apunts: Credit 09 QUALITAT

Fragment inicial dels meus apunts de l'asigantura de Calidad. No es molt pero ja anirà creixent. (els textos poden anar patint modificacion que s'aniràn indicant.

25-09-08
Introducción a la Gestión de Calidad.
Concepto de Calidad. Evolución.

Un objeto, articulo con caracteristicas distintas (?), superiores, mejor acabado, funcionamiento.

Diferencias entre el concepto de calidad cotidiano y el industrial:
Entre un Ferrari y un Smart, por ejemplo.
.Cotidiano: El Ferrari es mejor que el Smart (más rápido, mas potente, más prestaciones, etc.).
.Industrial: ambos por igual. ==> Cada uno debe ofrecer lo mejor en calidad y prestaciones en función de su utilidad, del publico al que vayan destinados. Ambos deben responder a sus necesidades.

El concepto de calidad:

.nace en el siglo XX, asociado a la Industrialización (01).
.Ideas de Tylor (02).

Siglo XX: 4 periodos / etapas de evolución del concepto de calidad:

1º. De inspección (a,b,c,d). p.2
2º. Del control del proceso (a,b,c,d).
3º. Control integral de la calidad.
4º. Calidad Total.

1.a. Control del producto. / 1.b Criterios de aceptación. / 1.c. Inspección del producto al 100%.


1.a. Control del producto:

Los gremios de artesanos controlaban todo el proceso de fabricación; en la fábrica, el dueño, los responsables, (por el tamaño de la empresa, el numero de trabajadores, la cantidad de producción) no podían hacer lo =.
==> Nace la figura del inspector, que controla al final del proceso productivo, el producto final.

1.b Criterios de aceptación:

La industria, las empresas crecen y serán varios los inspectores que inspeccionen.
-->Surgen problemas:

(01). La industrialización supone el paso de la sociedad agraria y artesanal a la urbana, de fabricas y empresas; a la fabricación en serie (especialización, cadena de montaje). Inmigración de pueblos a ciudades.
Los gremios en parte fueron precursores: tenían normas sobre lo materiales, los usos y tareas, etc; el artesano controlaba todas las fases de producción (incluida la venta).
(02). Frederick Winslow Taylor, 1856 – 1915).